19.03.2008 г., 13:10 ч.

Мъжът 

  Поезия
1262 0 14
 

Мъжът,

обичан от безброй жени,

обича само себе си

и то понякога,

когато иска да забрави,

че всъщност

не може да се мрази.

 

Мъжът,

прегръщащ със завързани ръце,

познава много хора,

напива се с някои от тях,

заспива с някои от тези,

с които се напива

и винаги се буди сам.

 

Мъжът,

чиито впримчен поглед

е обходил всяка женска плът,

не може да те види гола,

окото му е пакетирано

и кротува в левия му заден джоб.

 

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??