Мъжът,
обичан от безброй жени,
обича само себе си
и то понякога,
когато иска да забрави,
че всъщност
не може да се мрази.
Мъжът,
прегръщащ със завързани ръце,
познава много хора,
напива се с някои от тях,
заспива с някои от тези,
с които се напива
и винаги се буди сам.
Мъжът,
чиито впримчен поглед
е обходил всяка женска плът,
не може да те види гола,
окото му е пакетирано
и кротува в левия му заден джоб.
© Мария Василева All rights reserved.
Житейска!
(Колко отдавна не съм била тук... )