1.08.2022 г., 8:54 ч.

Мълчание 

  Поезия
389 1 1

Имах много войнствени слова,
исках да подпаля и взривя света.
Имах толкова много агресия и гняв,
които трябваше да споделя.

 

Но сега замълчах.

 

Исках думите ми да раждат бунт,
да сложи всеки пушката на рамо.
Исках да се пролее цялата кръв,
която мирът ни спестяваше.

 

Но ето, че замълчах.

 

Исках да рисувам батални сцени,
всяка дума да бъде като шрапнел.
Исках да превърна войната в изкуство -
вечна слава в една героична епопея.

 

Но трябваше да замълча.

 

Един фотограф ми отне всичките слова.
Едни трупове по улиците лежаха...
Мога ли да кажа повече от това?
Освен да прокълна всяка война.

 

И безкрайно дълго да мълча...

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??