2.12.2011 г., 13:59 ч.

Мълчание 

  Поезия
942 0 13

Остават думи да тежат като вселени,

обесено пространство да дели.

И ново, настаненото безвремие,

в безтебието почва да боли.

 

Остава спомен, остър и пронизващ

в безцветен, сивочерен небосвод.

И птица, колкото да не забравим,

че имали сме някога живот...

 

И някак на обратно на закона

е празно, ала страшно ми тежи,

вали нагоре, а след тъмнината нощ е

и денем виждам хиляди звезди.

 

Прилепвам длан до длан и се навеждам.

Молитва е, но спомня опело.

След хилядите думи на раздяла

мълчанието само е едно...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??