31.01.2019 г., 10:09 ч.

Мъниче 

  Поезия » Пейзажна
294 0 1

Днес до къщното стъпало
изненада ме едно мъниче.
Бяло-беленичко се засмяло
омайниче - кокиче.

От снежинка преродило се във цвете
цяло -  млечнобяло. 
Срамежливо главица наклонило
и крехко зелено телце извило.

Чистотата на снега даром взело
топлина от слънцето сега проси.
Зимата надвило тъй смело
вест - блага и светла ни носи.

В шепа вземам белотата назаем.
Да помечтая  винаги съм свободна.
Тъй с бели мисли денят посрещам
в душата си пролетен полъх усещам.

© Zlatka Аndonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??