17.12.2011 г., 10:30 ч.

Мъртва 

  Поезия » Любовна
987 0 5

 

 

Поглед - кафяво във кафяво,

потъват мислите им, всичко.

Закъсняла, закъсняла

е тази среща непривична.

Той е мъртъв, тя е мъртва.

Очите им са двата трупа,

които

отдалече се познават

и отдалече се прегръщат.

Със кафявата кафявост

покойниците се обгръщат.

Няма спомен, нито мисъл, нито дума подходяща.

Всичко, всичко е излишно, до болка чак неподходящо.

Погледите се засичат

и светът за миг се спира.

… дори и мъртви се обичат…

дори и мъртви… иронично.

Но защо е този поглед?

За какво е тази среща?

Тя е всъщност нежелана

и досадна, и зловеща.

Двата трупа се разделят,

отделят се и се целуват.

За последно, за последно

мъртъвците се сбогуват.

Светът отново се завърта.

Но той е мъртъв… тя е мъртва.

 

© Криста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??