24.09.2004 г., 22:09 ч.

Мъртва любов 

  Поезия
1532 0 4

Жива плът докосвам, а студена е като стена,
забравила е тя навярно копнежа и страстта.
Очи в очите впивам и чакам аэ наслада,
а те ме гледат грозно, празно, без пощада.

Живот без тръпка и устни с вкус на гнило,
о, по-добре да ида аз на славното бесило!
Кой ще съживи нашата мъртва любов,
и защо днес изгревът е тъй суров?!

Всички поети това долно чувство възхваляват,
и така вярват, че безсмъртност заслужават.
Толкова ли е сложно да обичаш,
и на друг във вярност да се вричаш?!

Нека пепел бъде всяка моя дума лъжлива,
и нека Нищото ръце във мен да впива.
Няма да моля, няма да плача, нито да съжалявам,
това, на което съм се обрекла вечно ще отстоявам.

Алчна за мъст не е моята душa,
аз намерих покой, скрих се в нощта.
Но странно е да живееш, а вътрешно да си умрял,
не изпитал още радост и света не опознал.

Дано сега птиците да онемеят,
защото аз не ще ги чуя, даже и да пеят.
Дано слънцето вече да не грее,
защото да ме стопли не ще успее!!!







© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??