29.05.2010 г., 2:02 ч.

На 2-ри юни след зарята 

  Поезия
1041 0 5

 

НА 2-ри ЮНИ СЛЕД ЗАРЯТА

 

 

Приятелю,

идвам при теб

сега,

когато другите се разотидоха

по домовете си.

И над площада

останаха само звездите,

истинските,

за които ти пишеше.

Тук имаше всякакви –

политици,

бизнесмени,

фанатици

и тям подобни

безскрупулни твари.

Сега сме само двамата.

И ще те попитам:

“Когато тоя унизен народ

ти затръшваше вратите –

прости ли?

И съжаляваш ли за Околчица.

И ако я прокле – защо?

Кажи, приятелю, на брата си,

безбожника,

че също като теб

и той

не ще да бъде роб.

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??