24.01.2023 г., 9:36 ч.

На бала след Дванайсет ... 

  Поезия
217 2 2

Защо ли още жив съм и къде ли,
съдбата е решила да ме прати?
Те, червеите – земните постели
в греховността на плътското се мятат.

Оглозгано е времето, боли ме,
но как да търся смислите житейски?
Кажете ми, какво днес значи – Име,
сред слузеста перверзност и гротеска?

Нали сме гневни, но ... гневът е ялов,
дори от подлост чакаме за лихви?
Вече е след ДВАНАЙСЕТ и на бала
в блаженство се въргалят само тикви!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??