26.07.2017 г., 8:33 ч.

На баща ми 

  Поезия » Гражданска
356 0 1

              На баща ми

 

Господ Бог те сътвори от кал,

вдъхна ти душа, за да обичаш.

Даде ти сърце да имаш жал

и безброй мечти след тях да тичаш.

 

Няма да ти стигне цял живот,

дните се изнизват в надпревара.

Търсиш да намериш нейде брод,

но съдбата ще те изпревари!

 

Времето не спира, а лети,

само пепелта след теб остава,

както огънят до край гори

и накрай превръща се в жарава!

 

16.12.98г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??