31.05.2012 г., 22:28 ч.

На безценица 

  Поезия » Гражданска
452 0 3

Евтина си! Даже на безценица

те продават и разменят, истино!

Зачервени, с разширени зеници,

уморени, тъжни са очите ти!

 

Тръгваш си!... По-нужна е лъжата–

толкова префинена изглежда,

има стил, модерна е, богата–

тя е нова истина, надежда!

 

С нея, вярваме, ще оцелеем

в туй безумно, земетръсно време!

Лъжем се, че истински живеем–

но за тебе на кого му дреме?!

 

Сляпата Темида се тревожи:

правото без истина е бреме!

А лъжата тържествува – може

светостта ти вече да отнеме!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??