1.11.2019 г., 1:44 ч.

На дъщеря ми 

  Поезия » Друга
1157 4 2

Моята красива птичка 

във жена превърна се голяма. 

Моята едничка дъщеричка, 

щастие на татко и на мама. 

 

Тя до вчера бе дете 

И навън до късно си играеше. 

Бягаше с издрани колене, 

за света голям мечтаеше. 

 

Днес пред мен стои жена, 

непокорна, много дива. 

На света ми е една! 

Тя за мен е най-красива! 

 

Моето момиче тръгва вече, 

спомени във вкъщи ни оставя. 

Заминава, някъде далече. 

Обеща, че ще ни навестява. 

 

Няма да е често, зная. 

Някога девойка също съм била. 

Това не ме спира да мечтая 

да се връща, да не съм сама. 

 

Мойта дъщеря във друга къща 

вече всяка вечер ще заспива. 

Спомена за нея все ме връща 

като малка как в ръцете ми обичаше да си поспива. 

 

Моя радост тя едничка. 

Любовта плени я и отвлече. 

Мойта мила дъщеричка, 

наща къща не е нейна вече. 

 

Радост е да имаш си момиче, 

но и тъжно, знай това! 

Твоето единствено кокиче 

някой ден ще тръгне по света. 

 

И дорде в ръцете ти се гушка, 

ще порасне тя за миг. 

И от чувствата - вихрушка. 

Няма да се чува твоя вик. 

 

И питам свиква ли се с новото начало?! 

Ще липсва ми едничка дума само, 

семейството ни вече няма да е цяло 

и няма кой да казва "МАМО". 

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уникално Петя,ти би била страхотна майка!🙂
  • Петя, много силни чувства на любов към дъщерята и тъга, има в твоя стих, тъга изразена с едничката дума мамо. Такава е съдбата на майката, когато остане сама без любимото си дете, отишло да живее в чужд дом...
Предложения
: ??:??