13.04.2010 г., 21:23 ч.

На един моряк 

  Поезия » Пейзажна
954 0 3

На един моряк

 

Край брега, до пристана

лекичко полюшваше се лодка,

пясъци оставаха непреброени

следи във мойте спомени...

отдавна забравена разходка.

Аз и ти, но теб те няма,

чакам те от фара да помахаш.

Красив пейзаж, но недовършен,

защото няма го моряка.

Остави само шапката си в мене

да напомня за онази среща.

Вървя със чайките самотна,

времето да върна се опитвам,

стискам спомена от тебе в шепи

и искам да се върнеш... искам.

Това море е тъй самотно,

а имаше значение,

когато вятърът донесе ми словата ти,

тихия ти шепот, че ме искаш.

На най-красивия моряк не дадох нищо,

може би и затова сега го няма...

поглеждам... горе фара,

някой ми помаха... тръгвам,

оглеждам се в миража от водата,

но виждам само шапката ти във ръцете си...

било е блян на сетивата...

(2002)

 

 

© Триб Трибс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??