26.03.2010 г., 20:14 ч.

На един музикант 

  Поезия » Любовна
518 0 4

 

 

                                                         На един музикант      

                                        

                                               Крачат успоредно разни сюжети,

                                               навъсени спомени до весели куплети.                         

                                               В такава неритмична история

                                               ме заведе случайната траектория

                                               на опазена диря в безкрая, който

                                               е далече. Но времето засече нова

                                               перспектива. Дали си я бива? Не зная.

                                               Това може да се каже едва накрая.

                                               А някога, прашни и кални, те света

                                               обиколиха. Въздушни кули строиха.

                                               После ги разрушиха и  останаха    

                                               бездомни, но свободата си поделиха.

                                               Ходиха, бродиха, ядоха и пиха.

                                               Една сутрин откриха,че са пак

                                               там, където зората се усмихваше

                                               на тревата. А слънцето будеше

                                               небето, което все гледаше полето

                                               и вече искаше да слезе на земята.

                                               Омръзна му  блясъкът на висината

                                                и поиска да отиде при ония, двамата, 

                                                които още спяха на поляната.

 

                                                            Wali /Виолета Томова/            

 

 

 

 

                                                      .

 

 

 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова е хубаво!!!!Чета и препрочитам и все по-хубаво става,благодаря!!!!!!!
  • Щастието си е в естествените нещица.Илюзиите водят само до разочарования и търсене на нови илюзии.Поздравления!!!
  • ...помниш,нали онзи свят на мечти? Не всичко потъна в среброто на нашите дни. Нямахме щастие лесно, но всъщност- живяхме чудесно!
    Весели празници Вили!!!
  • Здравей Виолета, честит имен оня ден! Ами така си е Слънцето слиза само при слънчевите души! Поздрав
Предложения
: ??:??