19.07.2014 г., 10:59 ч.

На хората 

  Поезия » Друга
361 0 6

 

 

          НА ХОРАТА

 

 

По някога как искам да съм лоша

без оглед, че ще нараня

любим, съсед или изобщо

без дори да се срамя.

 

Да блъскам всичко и напук,

ей тъй поне за час

насъбралия се в мен боклук

да изхвърлям, като вас.

 

Задръстихте душата ми със смет,

злоба, ярост и сълзи,

убихте радостта и днес

потънаха безброй мечти.

 

Ех, хора, нима не знаете, че вечно

душата е безсмъртна, жива

и вашата ненавист никак лесно

не пречи и да е щастлива.

 

Тя извор е на красотата,

от Бог дарена на човека

и всякога, дори извън земята

път и светлина ще е во веки.

 

За всеки, който вижда със сърцето

ще бъде фар попътен до безкрая,

любов единствено човека

със себе си ще отнесе на края.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??