4.06.2011 г., 22:06 ч.

На какво ми прилича лятото 

  Поезия » Бели стихове
2900 0 17

Лятото ми прилича на момче,
прехвърлило оградата
с клонче череши в ръката
и на едно пухкаво облаче,
поляло с дъжда си стъклата.
 
Лялото ми прилича на локвичка,
във което обичат да пльоснат
и тръпнат да го нагазят
две нозе с немирни закачки,
а лъчите им се усмихват.

 

На вълна ми прилича прииждаща,
която близва от жажда брега,
а той мокър тършува из пясъка,
за да ù даде огърлица от сънища
и я закичва на пенестата ù грива.

 

На какво ми прилича още лятото?!
На шепа лунички и бръчки от смях...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??