27.06.2017 г., 19:55 ч.

На КАТ с любов 

  Поезия » Хумористична
307 1 6

Каза някой си познат,
вярвах му глупашки,
че отдавна вече в КАТ
нямало опашки...

 

Супер! Смело на баща му
днес детето връчвам -
тръгвам с чантичка на рамо
книжка да заръчвам!

 

Влизам в залата спокойна,
взех си и кафе.
Вярно! Няма сган безбройна,
нито пък меле!

 

Тръгвам номер да си взема
от една машина.
Гледам, пише преди мене -
двеста и двамина!

 

Охкам, пуфкам, но дошла съм,
трябва да стоя!
Вече вкъщи пък от класа 
води се борба...

 

Чакам си аз мойто име,
таткото звъни ми:
"Памперсът докат' смениме
хладна пот изби ми!"

 

Тъкмо се успокоиха
у дома нещаха
и пред мен се наредиха
майки пет, с децата.

 

"Да отстъпим трябва място!" - 
лелка се намръщи.
Ах, защо оставих аз
мойто бебе вкъщи!

 

Поразходих се, подрямах
на едно кресло...
Да, опашка вярно няма,
но дали е за добро?

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??