3.05.2024 г., 15:31 ч.  

На кръста 

  Поезия » Философска, Гражданска
101 1 4

                                        На кръста                                                                                   (на Иисус Христос)

 

 

Пак прикован на кръста гледаш нази,

изпълнени с омраза сме един към друг

и кой човек от нас твоите закони спази,

живота промени ни, живот в омагьосан кръг!

 

Но има хора които още носят те в душа

и доброто в тях е повече от лошото.

Те вярват в Теб Господи и твоите дела

и славят името Ти, сторвайки на друг Добро.

 

А Ти ни гледаш тъжен от синьото небе,

на хората обикновенни живота, тегобата!

И  сълзите ти едри капки дъжд за майка и дете

не за добър живот а за хляба ни е борбата!

 

А сребролюбци има много, ти ги знаеш,

на всичко са готови те за много пара'.

Как са ги спечелили парите ще узнаеш

и всеки ще поеме при теб своята вина!

 

А аз пак ще славя името ти в рими

и ще ти благодаря за дарбата от сърце.

Ще разказвам за теб истории значими,

за да покълне семето и в голям и в дете!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря.
  • Като знам някои потребители какви глупости писаха за празника, то съм длъжен да благодаря за хубавото произведение

    По принцип би било по-добре Ти и Теб да бъдат с голяма буква, но все пак по-важен е смисъла и посланието
  • Прекрасно е! Изпълнено с много искреност, тъга и топлина!
  • Моето ново стихотворение.
Предложения
: ??:??