17.05.2010 г., 6:39 ч.

На Ledena_Kukla /стих, портрет/ 

  Поезия » Друга
570 0 5

На Ledena_Kukla - /стих, портрет /

"Разпалва всяка твоя струна"...
"Ще ти струва поне две безсънни нощи".
"Потайна откъм чувства пълнолунни,
душата ти феерия е още"...

"Коленичиш за обич и тихо се кръстиш".
"Клише е сърцето ти на бивши животи".
"Очите ти бяха залепнали от горещите пръсти."
"Лодка ли е Любовта?" Кивот ли...

"Мечтите ти са с цвят на пролет".
Под камък скрита топлина...
"Живеят във тебе птици и полет".
"Пъстра молитва на зимна жена"...

"От гнилост очите ти вече изсъхнаха".
"Длани разпери да хванеш дъжда".
"Шедьоври се рисуват с устни изпръхнали"...
На Сахара е станал до тебе мъжът...

"Щом слепецът започне да плаче",
някой на някого нещо дари...
Дума по дума към сърцето ти крача
и боли, и боли, и боли...


"Роди се в дланите му" в утро разпукнало...
"Любов, къде пипне, се помни!" - издишаш...
Жарки устни върху ледена кукла...,
а "благословия е да пишеш"...


© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??