Трудно е.
Много трудно е, Маме,
да съм мъжът,
а трябваше да сме двама.
Сложи животът насреща нещата така -
без патос,
без предястие -
без излишна драма.
Със себе си още объркан съм,
а трябва да браня сериозно -
твоето щастие,
честта,
любовта
и майчината ти отговорност.
Разбутан тука е храмът ни -
в едни митически
малки
илюзийки.
Малко ще хленча -
много ще ме боли,
но каруцата със зъби ще дръпна...
Вдясно слънцето надниква със зениците си -облачни.
сини,
зелени,
кафяви -
мечти...
Малко е облачно,
малко е схлупено,
отразяват се в дограмата едни очи остарели,
но много, много, много обичали...
28-ми е -
западно
пуша,
тихо,
балконно,
по залез...
Жените сте всичко на тоя свят,
затова
и
последната
роза
е твоята!
© Филип Филипов Всички права запазени