8.10.2023 г., 15:34 ч.

На моето силно момиче 

  Поезия » Любовна
306 1 1

      На моето силно момиче

                             На А. 

 

В най-мрачния и тежък нощен час

Когато призраци витаят и всяват смут дълбоко в нас

Застанахме един до друг ръка в ръка

Готови да преборим всяка болка на света

 

Повтаряше ми постоянно и със сила:

"Престани със тая твоя неистова закрила

Аз мога да се справя, зная как

И ще надвивам всяка мъка пак и пак" 

 

Ръката ти не пуснах и не спрях 

Да те обичам и да боря всеки страх

Вървяхме заедно напред през мрака

Без да знаем какво във края ще ни чака

 

Когато все пак пътят ни опасен 

Намери своя изход ясен

Тихо ще застана пред тебе смирен

И ще призная, че не аз, а ти спасила си мен. 

 

 

16.06.2023

 

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е! Браво на А. 🙂
Предложения
: ??:??