3.03.2012 г., 20:06 ч.

На моя приятел 

  Поезия » Друга
872 0 6

...малко наивно, но истинските думи за "Обич" са наивни... нали? Написах го преди много години за едно същество, което сме свикнали да наричаме с баналното " най-добрия приятел на човека"... а то е единственото, което ни отвръща с повече Обич, отколото е получило от нас...

 

 

 

 

 

Ти не питаш:

"Защо пада дъжд от небето,

що ли облак е,

що е снега?"

 

Ти не питаш:

"Защо свети слънце в очите

и защо ли се стеле мъгла?"

 

Ти не искаш пари,

нито дрехи,

нито звън от кристални блюда,

 

ти не питаш:

"Защо свършват дните 

и кога ли ще дойде смъртта?"

 

Ти не питаш,

защото четеш по звездите

 

и луната е твоя буквар,

 

вятър свири на арфа в душите,

 

Обич искаш

 

и даваш я

 

...дар...

 

10.10.1999

© ВикМарк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??