24.01.2009 г., 16:04 ч.

На моята приятелка 

  Поезия » Друга
1193 0 6

Помня, когато бяхме млади,
помня вятъра в косите ни,
като че ли вчера бяхме на 14...
Помня тъмните ти очи,
помня, когато си говорехме.
Ти бе добра, ти ми бе приятелка,
винаги бяхме заедно...
Във  време на свобода,
във време на мечти...

Никога няма да забравя
как преживявахме моментите заедно,
как седейки, сгушени една до друга,
си разказвахме страшни истории...
Как винаги си помагахме
и как никога не се забравихме!

А сега... толкова години по-късно...
Изживяхме си живота,
изживяхме си детството, приятелко добра,
превърнахме се в две жени
със сребристи коси...
И седейки близо до иконата,
преплитайки ръце, молейки се, за последно
да бъдем отново момичетата с веселите лица,
тъмните коси, красивите очи и детските мечти...
Годините ни повалиха бавно, но заедно...

(Искам да се извиня на всички за начина, по който съм писала, но това всъщност ми дойде наум, докато чаках автобуса на спирката и бях седнала до две възрастни жени. Просто така си помислих, че може пък да се получи нещо хубаво... надявам се да се е харесало на някои!!! :) )

© Едно Момиче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • ;( Този стих е прекрасен!Много ме разчуства.БРАВО!
  • Аз така си пиша нещата! Спонтанно...може би е от зодията (шегувам се) Мисълта ми е да не се извиняваш за начина на писане! Много ми харесва! Поздрав!
  • За втори път ви редактирам стиха. Моля, не започвайте всеки ред с главни букви.
  • Мммм да.. май си права!
  • Красиво посвещение, но трябва да го преработиш за да се превърне в стих!
    За да ти докажа, че нямам нищо против личността ти или поезията ти, бих искала да ти помогна в преработването ако желаеш!
Предложения
: ??:??