27.10.2023 г., 21:08 ч.

На някоя пейка 

  Поезия » Пейзажна
133 0 0

На някоя пейка

 

През всички лунни затъмнения,
през всички сезонни кръговратности,
през всички погледи и подозрения
и пътища от стъпки на случайностти,

 

един сезон на последните глухарчета
и първите листа за есенна прелюдия,
надникна дълбоко в очите ми
до небесните звуци... и съзвучия!

 

Беше Октомври, променлив и облачен
забулен от облаци и малки потайности -
имаше име и подпис на пролетен...
И всички цикли на лунни превратности!

 

Когато Октомври дъжд завали
и попита за цвета на очите ми,
ще разтворя чадър, а ти наминѝ
под заслона... на някоя пейка, зимно е!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??