21.07.2019 г., 3:33 ч.

На Пеньо Пенев 

  Поезия » Гражданска
1189 2 0

 

По Пеньо Пенев,

един от най-големите наши поети!

С поклон!!!!

 

 

На гроба ми не слагайте цветя!

Прелейте го със вино и ракия!

Не го ръсете даже със вода!

Аз тук, на Онзи свят само ще пия.

 

Недейте и да роните сълзи!

Ще бъдат крокодилски, туй го зная.

Животът и след мен ще продължи!

Аз бях до тук. За мен това е краят.

 

Дали ще съм във Рая аз не знам.

Поетите във Рая ли отиват?

Дори и в Ада ще си пия сам,

а дяволите ще ми се присмиват.

 

Щастлив ще съм дори на Оня свят,

защото няма фалш и лицемерие.

Дали си беден или пък богат

за дяволите тук няма значение!

 

Когато някой сети се за мен

да донесе и вино и ракия

ще бъде най-щастливият ми ден!

О, Боже, моля те! Благослови я!

 

20.07.2019 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??