20.06.2017 г., 19:48 ч.

На самосъд 

  Поезия » Друга
202 0 4

Защо да страдам, че годините се трупат

и натежават зверски те на моя гръб?

Защо да искам все по рамо да ме тупат,

затуй, че ходя винаги по остър ръб?

 

Защо да гледам още в бъдеще далечно,

когато си живея просто ден за ден?

Защото никой няма да живее вечно

дори да бъде и послушен, и смирен.

 

Приемам да живея както ми се случи

и да ме срещат изненадите по път.

И само рискът ми на смелост да ме учи,

и безкомпромисен да съм на самосъд.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??