5.05.2006 г., 20:11 ч.

На сестра ми 

  Поезия
1698 1 4

Щастлива съм, че Бог дари ме,

да бъдеш ти сестрица моя

и толкова години все вървиме,

ръка в ръка, не сетили покоя.

 

Прекрасно цвете е душата

в гръдта ти щедра и дълбока

и на сърцето твое добрината,

безкрайна e, като река широка.

 

Умът ти остър ме пленява

и кара ме след теб да сричам,

а разумът ти бистър покорява

безумствата ми вечни – не отричам.

 

Усмивката ти ме обгръща

и раните с любов лекува

и пролет в мене всеки път завръща,

дори скована да съм в люта зима.

 

Олтара мой си, и наричам

и хляба ми, и въздух, и вода,

и във любов отново ти се вричам,

че ти сестрице си ми всичко на света.

 

 

09.03.2006 г.

 

© Поли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??