22.06.2019 г., 9:57 ч.

На Шефа с любов 

  Поезия » Хумористична
969 2 3

Готвач си имам – тъй перфектен е!

Във къщи той ме призова…

И аз отидох – можех ли без него

да живея самичка на света?

Той готви ми виртуозни ястия,

Опитах ли от всичко? Май че не…

Да, от царевицата не опитах,

не знам къде била е тя…

Зелевите сърмички лютяха много

и знам защо…

Но иначе заради него

и сладолед един или два изядох,

макар че не обичам сладолед…

Работа намираше ми,

роза подари ми и изкуствена дъга,

и много пеперуди пърхащи с крила…

и чайки имаше, имаше и приказна заря…

Прибоя на вълните, изгрева и залеза

и пълноликата Луна…

Една сказка вълшебна, която изживях…

И за да не остана по-назад:

Аз облаци дъждовни призовах

и дъжд и вятър, който облаците да раздуха,

за да разкрият Слънцето…

Така направих му истинска Дъга…

Ах, колко много липсва ми моят Шеф-готвач! 

А забравих  да упомена,

че ключа дарен се връща лично,

а не с посредник…

но и тогава не ще го взема обратно аз…

Ок, Шефе!

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, но не обичам сладолед! Само веднъж демонстративно ядох заради ШЕФА и от тогава яж, та яж...
  • Казват че не еважно какво готвиш,а как ще го сготвиш.Явно този Шеф си разбира от работата.А за сладоледа внимавай че може да те заболи гърлото.
  • Какъв порой? То си е направо потоп...
Предложения
: ??:??