Сладко,мъничко момче,
лекичко като перце,
мое бисерно зрънце.
Викне ли ме твоят глас,
аз при тебе съм завчас.
Хитър мамин малчуган,
палав, весел и засмян.
Думите ти всеки ден
дар небесен са за мен.
Твойто мургаво лице
нежно е като цветче,
твойто слабичко телце -
жилаво като дръвче.
Мъничката ти душа
чиста е като сълза.
Златното ти сърчице
ден и нощ все мен зове!
2003г.
© Румяна Стоянова Всички права запазени