На спирката висиш кат' прани гащи
Да чакаш ти заветния трамвай
А е късно вечер и шкембето дращи...
Транспорта е нарядко, да се знай...
Качваш се, а там студено като в морга
че парното отново не работи.
Поел си не на работа, а на каторга
бракмата сякаш карат я роботи.
Седиш и зъзнеш в старата мотриса
по стъклото е два пръста лед...
тъпо друсане джигера ти разтриса
клошари заобикалят те отвред
Кат' клетката на слона в зоопарка
смърди вътре през цялата година
че клошар, луд или пък козарка
са се возят гратис просто до амина
Не би се возил в старата барака
ако можеше трамвая сам да си избираш
но за ъпгрейд има да си чакаш
А друг транспорт (по-хубав) се намира...
Уви, не сме престижни ние
Досами самата северна тангента
Ще си висим, докато вятър вие.
А за билетче – възсолена лепта...
Завиждам аз на тия със метрото
които идват сутрин по риза и сакенце
Нечестно ми се вижда, щото
В трамвая леден замръзва и кафенце...
Седя си аз, трамвая пусти чакам
И за наш'то СКГТ си мисля ядно
За чий аз кинти за билети цакам,
Щом като се возя аз на хладно???
Това е то да си от крайния квартал
Прецакан си по подразбиране...
Сякаш не в столица си се озовал...
Може би в тайгата се намираме :(
______________________________________
*СКГТ = Столичен Център за Градска Мобилност или органът, който отговаря за градския транспорт в София
© Бистра Стоименова Всички права запазени