10.05.2007 г., 15:05 ч.

на СУ"св.Кл.Охридски" 

  Поезия
596 0 6


Като армия от мравки
буквите работят, за да стане дума.
Думата крещи и провокира,
други думи предизвиква във идея.
Ред по ред, абзац и ето ти контекст.
Мравките работят в строен ред,
носят върху нежните си плещи
трошичка, захарче, куплет...
в каузата силна фундамент.
И всичко туй залято със кафе,
миришещо и тънещо в цигарен дим,
напомня бегло за студентска стая,
за следването, дипломата, края...

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??