Сънувах те. Но бях зазидана.
Скована в сънен саркофаг.
Докоснах те, но се разпадна,
потъна в лепкавия мрак.
Преди години ме напусна.
Ей тъй внезапно, на шега.
В тетрадка пълна с многоточия
аз празни редове броях.
И оттогава все те търся,
Безплътен и неверен стих.
Защо отиде си на пръсти?
Как те прогоних? Наскърбих?
Бях свикнала да ме обичаш.
Не забелязах, че света
подменя твоята невиннност
със пошлота и суета.
Детето в мене се превърна
в една изнервена жена,
а тя ти се изсмя, отпрати те,
с досада махна със ръка.
А после почнах да те търся.
Загубим ли - така боли.
Във чужди думи, в чужди мисли,
Издирвах твоите следи.
И днес, в една тетрадка стара,
Забравена на пукнат рафт,
открих кръвта ти. Тя ме парна
и ме беляза с твоя знак.
Не си си тръгвал. Просто кротко,
в едно разбито чекмедже
на миналото търпеливо
си чакал в моето сърце.
© Ledena Svetulka Всички права запазени