4.02.2023 г., 7:52 ч.

На тръгване какво ли завещаваш 

  Поезия » Философска
308 0 1

Какво ли носиш, когато си с празни ръце

Какво ли даваш като нямаш нищо

Като мълчиш говори твоето лице

С очи затворени какво ли виждаш

 

Какъв ще бъдеш днес напук на вчера

Какво ще сториш днес наместо утре

Как грозното душата ти променя

Как гали дребното, а злото дебне вътре

 

Какво си дал на този свят на идване

На тръгване какво ли завещаваш

Къде оставяш себе си и другия

Какво ли за живота научаваш

 

Какво научи за усмивката през сълзи

За болката какво ли ти узна

И как намери сили да възкръснеш

За прошка след поднесена злина

 

Сбери се в себе си, танцувай с мислите

Вярвай дишай и напред върви

Не спирай, смел бъди, поискай го

Животът сам ще те възнагради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво Роси ! Много хубав стих с много философски разсъждения .Неговата силна част са многото риторични въпроси,които задаваш на читателя.Те са основополагащи във изграждане на вселенския морал и на живота като цяло.Ето защо те поздравявам !!!!!
Предложения
: ??:??