9.08.2011 г., 12:38 ч.

На търсещия ми любим... 

  Поезия » Любовна
495 0 2

На скитническата ти душа - подслон,

за болката сърдечна съм упойка...

Аз музика съм и любовен стон,

вълшебница, омайница и чародейка...

 

Спокойният ти сън, уют, покой...

за теб съм пратеникът - миротворец,

не ме смущават студ, ни зной,

света съм аз за теб... прозорец.

 

Донесла снопи с утринни лъчи,

с целувка устните ти ще разквася,

изплувал в мокрото на моите очи,

реката на живота те донася...

 

И мойте дружки самодиви - диви

ще пръскат челото ти със роса,

замаян от очичките им живи -

ще молиш аз да те спася...

 

Тогава аз на глътки ще ти давам

да пиеш жадно моята душа...

И само на едничко се надявам -

дано е жива в тебе любовта...

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??