27.06.2010 г., 22:18 ч.

На удар разстояние 

  Поезия
428 0 0

Стъпваш плахо по земята,
сърцето някак си мълчи.
И пак виждаш ръката,
а до него не си дори...

Замахът във въздуха остава,
а сълзите към пода летят.
Слабостта му лицето ти заличава...
Вълшебните цветя се топят.

Сгушена в плътта ти съдрана,
душата тихо трепти...
Мислите ронят молбата подбрана -

СПРИ, РЪКА! СПРИ!

Устни прехапваш - пак ще мълчиш.

Люта е тази "любов" голяма...

Болката свикна мълчаливо да търпиш,

търсейки една измама.

 

Празно е тялото твое,

празна е  твоята душа.

Но мълчаливо приемаш наказанието свое -

разстоянието до една ръка.


Свеждаш глава, от срам да побегнеш.


Спускаш коса, света да избегнеш.

 

© Моника Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??