11.11.2012 г., 21:30 ч.

На внучето ми 

  Поезия » Философска
472 0 1


Дресирай белия си кон 
тъй, че да стане шампион!
Не вярвай в никакви лъжи,
не позволявай на душата да тъжи!
Върви напред, търси сполука!
Помни, в живота няма скука,
щом искаш да работиш и твориш,
живота си свободен да редиш.

Дресирай белия си кон,
да заприлича на товарен слон!
В живота няма нищо невъзможно,
да го направиш само то е сложно.
Не слушай завистници и скептици,
не вярвай на фалшиви политици!
Лети нагоре като волна птица,
начело, в първата редица.

Дресирай белия си кон
да не издава болен стон,
когато глутница от псета
гризат снагата му напета.
Учи го силно със копита
той враговете ти да рита.

Дресирай белия си кон
да те пренася в бащин дом!
Където и да ходиш и се скиташ,
Родината си своя да почиташ.
И да препускаш в този смутен век,
да бъдеш истински ЧОВЕК!

 

© Стефан Моцов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??