6.04.2016 г., 23:18 ч.

На вятъра, любовно 

  Поезия
266 0 0

Обичам те, хей!
Как само ми спретваш сонет
от летящи капаци!
Как празнично брулиш
последните сухи листа!
Трамваят дори се поклаща
подобно на паяк,
оплетен във мрежа от жици.
Колите напредват едва.
И целият град е за теб
танцувална площадка.
Завихряш полите на утрото.
Свририш с уста.
Обичам те, хей,
заблуден Южен вятър!
Пред твоята дързост 
последните дни на ноември
просто зяпват с уста.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??