27.09.2007 г., 9:10 ч.

На ятата път да стори 

  Поезия
605 0 17
Разтвори есента бедра
и облаци се разтуптяха...
По жилите на таз земя
горчиви друми се разляха!
Гръдта й натежа от плод...
С тръпчиво засладнили устни
целуна всеки жаден грозд,
косите си смолисти пусна...

С гладки длани тя засенчи
слънчевия диск. И стисна
в златните си здрави шепи
парещия миг. Разплисна
соковете си любовни
по въздушните танцьори!
С дъждове пръстта разрони...
На ятата път
да стори!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??