15.06.2019 г., 12:52 ч.

На задушница 

  Поезия
145 2 2

На задушница

 

Душата бавно в огън гори,

а сълзите са святи свещици.

Както се восъкът тихо топи,

така се топят, изгарят зеници...

 

Наведен е всеки до близък,

за когото сърцето кърви.

Сега е от мравка по-нисък...

А къде беше, изправен, преди?

 

Умирахте самотни, предадени...

Обичта е простила отдалечеността.

Прекланяме се, от греха си задавени...

За себе си плаче... тъжната ни душа...!

 

 

15 06 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лека им пръст! Дано болката и спомените ни върнат и към добродетелите! Дано!.... Благодаря за коментара и разбирането, Стойчо!
  • Лека им пръст!
    А на нас, грешните:Бог да ни предпазва от нови недомислия!
Предложения
: ??:??