3.07.2019 г., 16:59 ч.

На Звездоброеца 

  Поезия » Любовна
298 1 0

Измислих си мъж във очите ти

и име му сложих - Любими.

Щастлива бях, мислех във рими,

с усмивка започваха дните ми

 

Той беше висок и умен, и смел, 

и още приятел, брат и любим,

уверен, добър, неустоим,

ръката ми здраво в своята взел...

 

Аз бях красива, даже мечтаех,

и исках да сбъдвам мечтите,

в очите си носех звездите,

И обичана бях. И сияех...

 

Но ти го изтръгна от себе си,

с: "Не, не искам да бъда такъв!"

Любимият вече е мъртъв,

а аз съм цялата в белези...

 

През очите ти днес друг наднича

съвсем непознат и далечен,

с друго, чуждо име наречен, 

някой, който не мене обича...

 

03.07.2019

 

© Ива ВалМан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??