20.08.2016 г., 19:28 ч.  

Наближава 

  Поезия » Любовна
364 1 4

"Не отминавай никое" Обичам те! "..."

                           Николай Христозов 

 

НАБЛИЖАВА 


Р.Чакърова 

 

Септември наближава в мен и пак 
 тъгата с него бавно се завръща. 
Притиска ме прииждащия мрак, 
надвиснал над прозореца ми в къщи. 

 

Ще влезе тук... И ще изпълни с дъх 
на плесен и последната надежда
на струпалия се под стряхата ми мъх... 
Отново спомените се подреждат 

 

за танц из мойте неспокойни сънища
и дращят по фалшивите ми струни... 
Пред тях мечтите тъжно се огъват 
и чезнат в редовете нецелунати. 

 

Ятата ще се втурнат с крясък диво 
в душата ми, от чакане разнищена,
а думите, неистово красиви, 
ще се вплетат отново здраво в нищото. 

 

Жестоко е. Почти до кръв и песен... 
От корен до върха ще затрепери 
стихът ми в наближаващата есен, 
ако Септември обич не намери... 

 

Лондон 19/08 /2016 '  12:26 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??