22.09.2008 г., 9:13 ч.

Началото 

  Поезия
626 0 5

 

НАЧАЛОТО

 

Гори началото ни ново

и пламъците димни близват

надеждата изпредена от слово,

съшита със мечти и мисли.

Гори началото и предвещава

на края дългия си път.

Тече във вените, прогаря

на бъдещето нежната му плът.

Улисани във многоречия и букви главни,

забравяме да сложим точка.

Началото е ден до пладне,

във пътя е поредна плочка.

На утрето сме постоянно верни,

на бъдното залагаме безславно,

но минало тече във наште вени

и то сега е главно,

и то до днес отрича

на думите ни жалката гръмливост.

Сегашното наум ни срича,

с молитва за добро и милост.

© Мария Чомакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??