7.04.2020 г., 12:06 ч.  

Началото на края е начало 

  Поезия » Философска
299 4 5

Вземи богатството на сиромаха,
от алчния не искай грош.
Домът ти да е  за скъперник стряха,
комат -за сития - разкош.

На скромност научи се, от крадеца -
на радост - само по троха.
По спомените смътни на слепеца,
рисувай цветната леха.

От гордия учи се на покорство,
от бъбрещи - на тишина.
Не влизай с тъп в единоборство,
че кръст е чуждата вина.

Мълчание вземи от кречетало,
и от водата - шепа прах.
Началото на края е начало...
Животът - Бог...Умиращ си...От смях...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??