30.05.2017 г., 13:03 ч.

Над листа съм разстроен 

  Поезия » Гражданска
227 0 1

НАД ЛИСТА СЪМ РАЗСТРОЕН

 

Стоя над листа си, разстроен:

за всичко ли в света, съм крив?

Аз знам, че съм човек достоен,

И правя всичко със мотив!

 

Оглеждам просто Обществото,

Претеглям хубаво и зло…

Не виждам място за Доброто,

Тъй както вечно е било!...

 

Не палим свещи на Светците

Живота ни е грях до грях!

По- често хващаме горите,

вместо да бягаме от тях..

 

Попържаме дори и Бога!

От “страшен съд” не ни е страх!..

И често ставаме подлога…

И стигаме така до “крах”…

 

Забравяме Човещината...

Насилието е във нас!

И Дявола ни е в душата

и само Злото има власт!..

 

Не сме по-силни и в Морала…

И не цениме Любовта!..

Душата ни в калта е спряла…

И не оставяме следа…

 

При нас, Инстинктите господстват.

Ний не живеем с правила!

Не знаем що е Благородство,

И честно свършени дела!

 

Но имаме си Егоизъм!

И правило: Вземи — не дай!”

Крадем единствената риза..

И ад градиме, вместо рай!..

 

Духа изпуснат от Пандора

Се вмъкна в нашите души...

А Злото, Зло е без умора...

И няма да ни утеши!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, Христо, тъжна е картината. Света не можем да променим сами, но можем да започнем от сдбе си
Предложения
: ??:??