5.03.2010 г., 20:42 ч.

Надежда 

  Поезия
468 0 3

Откривам щастие в икона.

Тъй бледа, истинска и стара.

Изплакана, изстрадана и гола.

От сълзите във очите натежала.

Събрала мъката. На всички.

И тревогите. И техните молитви.

Толкова е малка и самичка.

Но за страдащия - тя е всичко.

И думичка не казва - само се усмихва.

А ти й вярваш искрено, нали?

Приведен, кротичко притихнал...

Тя е спасение, надежда... Дали?...

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??