11.08.2016 г., 19:33 ч.

Надежда 

  Поезия » Любовна
811 1 3

Защо го харесвам

идея си нямам,
но щом го погледна

аз онемявам.

 

Усмивка красива

той рядко показва
и причина за нея

друга се оказва.


С приятели свои

той често излиза,
а аз сама стоя

и се взирам.

 

Вглеждам се в него-

мечтата недостижима 
и чудя се все още

надежда ли има.


Надежда за нас-

двете души заблудени 
да бъдем събрани

в едни общи предели.

 

Но надеждата бързо

изпари се като човек,
пристъпил закона

и общинския ред.


Надеждата малка

вече я няма,
а аз си останах

все същата самотна дама.

© Дебора Запрянова Всички права запазени

Здравейте, това е първото ми стихотворение, което споделям с вас. Не е като вашите, но се надявам да ви хареса. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??