20.04.2007 г., 9:01 ч.

Надежда на заем 

  Поезия
679 0 7

...и надежда на заем взех,
но не заех как да я използвам.
Как към моята душевност да я напасна
и за моите нужди пригодя.
Надеждата пък за друго беше
и остана в излишък.
Исках на някого друг да я дам,
а защо ли не я върнах?!
Сега съм длъжник на надежда.
А как се надежда взима?
И как ли сега да я върна?
Как се надежда жива пази?
С надежда!

02.11.2004 г.

© Богдан Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??