23.03.2013 г., 20:35 ч.

Надежда нека има 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
796 0 3

НАДЕЖДА НЕКА ИМА

 

Надеждите на нови ветрове

Абсурдите на времето отвяха.

Душите бедни изведнъж съзряха

Едемските заветни брегове.

 

Животът се завихри на възбог,

Довлече демокрация лъжлива,

А политиците, с усмивка сива,

Нахлузиха ни пак ярема строг.

 

Един живот, с мизерия постлан,

Кажи ми как ще хванеш здраво в длан?

Агонията как ще прекратиш?

 

Измамата ще рухне скоро, знам,

Мечтите ще намерят своя храм,

А ти? В коя посока ще вървиш?

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??