Привела глава тя вървеше унило,
скрила сълзите си в малката шепа.
Не знаеше как и откъде има сила
след тази ужасна случка нелепа.
Тръгнала с радост към среща с приятел,
отиваше само на по чаша кафе…
Но ето, че мракът като завоевател
всяка надежда от живота отне.
Обърка ли пътя или просто се случи –
колата изневиделица към тях връхлетя.
Клаксон и вик, трясък беззвучен
остави в сърцето й вечна следа.
Така като изстрел животът поднася
нови обрати в безгрижните дни.
До вчера преливаш от радост и щастие,
а днес в безнадеждност сърцето кърви.
И как да намериш сили да гледаш,
да мислиш, да чувстваш, да живееш дори.
Миг, само миг и наместо победа
огън пояждащ безспирно гори.
Но… има надежда, дори и тогава.
Има утеха за душата в печал.
Има Създател, Който те познава,
твоята болка Той е видял!
Очаква да седнеш в нозете Му тихо,
да предадеш товара не лек.
Небесен мир като дар ще получиш.
Нали за небето роден е човек!
© Галина Пенева Всички права запазени