29.03.2020 г., 12:46 ч.

Надеждата? За тях тя аплодира... 

  Поезия » Гражданска
825 1 14

Те ангели са бели, без лица,
почивка, дом и сън - мираж далечен.
С издигнати, на копия сърца,
воюват с враг в пророчества предречен.

 

Децата си съзират в кратък миг
и пощенски е гълъб интернета.
Не чуват базстопанственият вик,
на стадо: "Свободата е отнета"!

 

А тяхната човешка свобода,
в ъглите тъмни болницата крие
и знаят, ненаситен е глада,
на звярът смърт. Що пред вратите вие.

 

Домът ви днес е сигуен подслон.
А лекарят? След всяка смърт умира...
Земята е превърната в балкон.
Надеждата? За тях тя аплодира...          

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??